שמלת כלה שחורה
אופ וויאט, שמנת, לבן מלוכלך, שנהב, קרם ועוד גוונים של לבן מככבים ברוב שמלות הכלה המוצעות היום בשוק. אבל לא תמיד היה כך הדבר. תאמינו או לא, אבל גם שמלת הכלה הלבנה היא טרנד עולמי שהתחיל באנגליה בתקופה הוויקטוריאנית כשבשנת 1840 המלכה ויקטוריה נישאה לאהוב ליבה בשמלה לבנה. מאז המלכה הבריטית התחילו לחקות את שמלתה אינספור פעמים בווריאציות שונות וזה נתפס.
לפני מאות שנים שמלות כלה שחורות היו נהוגות בתרבויות שונות . באירופה למשל, לאורך ההיסטוריה כלות לבשו שמלות בכל צבע. הן בחרו את השמלה היפה ביותר שהייתה בבעלותן ללא כל קשר לגוון. בתרבויות ספרדיות כלות קתוליות לבשו שמלות שחורות. הצבע סימל את את התמסרותן הטוטלית לבעליהן ולנישואין עד המוות.
אחרי חתונתה של המלכה ויקטוריה שמלות כלה לבנות בהדרגה הפכו למקובלות בין משפחות האצולה שיכלו להרשות לעצמן לבזבז כל כך הרבה על שמלה אחת שבקלות יכלה להיהרס ולהתלכלך. לאחר מלחמת העולם השנייה, המגמה התפשטה למעמד הביניים. עם זאת, כלות שאבדו לאחרונה אדם אהוב עדיין בחרו להתחתן בשמלת כלה שחורה.
מה רלוונטי היום?
טרנד החדש שקורם עור וגידים בעולם – שמלת הכלה השחורה. אנחנו מכירים את השמלה השחורה הקטנה שיושבת אצל כל אחת מאתנו בארון. השמלה שאיתה אנו מרגישות בנוח, השמלה שגורמת לנו להרגיש רזות ונאות, השמלה שהולכת עם כל נעל שנרצה לנעול. עכשיו היא מגיעה בצורה גרנדיוזית עם שפע של אפשרויות ושילובים מרהיבים.
כוהנת שמלות הכלה ורה וונג הייתה מחלוצי תעשיית האופנה הבינלאומית שהשיקה קולקציה שלימה של שמלות כלה שחורות ונחלה הצלחה רבה ברחבי העולם. בעיקבותיה הגיעו גם אוסקר דה לה רנטה, מרקזה ושחקניות מפורסמות כמו שרה ג’סיקה פרקר שביקשו שמלות כלה שחורה.
אז למה לא שחור? הרי אנחנו אוהבות את הצבע הזה. הוא גורם לנו להרגיש רק טוב עם עצמינו. השמלה השחורה מחטבת את גופינו ופחות מבליטה אזורים שהיינו רוצים שיישארו מוחבאים. שמלת כלה שחורה היא השמלה שתדהים את קהל האורחים, היא השמלה שתשאיר את כולם בפה פעור לשנייה הראשונה ואז תקצור את שלל המחמאות הידועות. היא גם השמלה שמבחינה כלכלית תהיה עדיפה יותר. האם מישהי מאתנו לבשה שוב את השמלה הלבנה? אבל לשמלת כלה שחורה יש סיכוי טוב שהיא תילבש שוב באירועים אחרים ומשמחים לא פחות.