תחרה
שמלות כלה מתחרה הפכו למבוקשות ביותר בתקופה האחרונה.
המרכיב החשוב ביותר בשמלות כלה מתחרה הוא איכות התחרה. קיים מגוון עצום של גזרות וסגנונות של שמלות כלה מתחרה בשילוב צלליות גוונים עדינים, מחשופים ומשחקי שקיפות.
בד התחרה הינו אריג אוורירי בעל מבנה של פיתוחים וחורים. תחרה מיצרים במכונות מיוחדות או אורגים באופן ידני בטכניקות שונות שעוסקות בדרכים שונות של יצירת לולאות, פיתול או קליעת חוטים תוך שמירה על חורים ביניהם.
התחרות הראשונות הופיעו בסוף המאה ה-15 וראשית המאה ה-16.
סוגי תחרה
Needle Lace, תחרת מחט – תחרה המיוצרת באמצעות חוט ומחט כגון גרוס פוינט הוונציאני. זו היא הדרך הגמישה ביותר של קבלת תחרה אך היא צורכת זמן רב. תתחרות מחט עתיקות משובחות היו מייצרים מחוטים דקים מאוד שלא קיימים היום בשוק.
Cutwork או whitework – תחרה שנוצרת על ידי הסרת חוטים מהאריג, ועטוף או מילוי החוטים הנותרים ברקמה.
תחרה סליל (Bobbin lace או גם Bone lace) מיצרת באמצעות סלילים וכרית. סלילי עץ, עצם או פלסטיק, מחחזיקים את החוטי האריגה שזורים יחד במקום בעזרת סיכות התקועות על הכרית בתבנית הרצויה. תחרת שנטילי (Chantilly) המפורסמת היא סוג של תחרת סליל הכוללת רקע מרושת ופרחים רקומים. תחרת שנטילי ידועה בזכות האיכות העדינה, מגע רך ונעים, ומוטיבים רקומים מקסימים.
Tape Lace, תחרת סרט. תחרה זו מיוצרת במכונה או בעבודת יד. בתהליך היצור נוצרת רצועת טקסטיל שאותה לאחר מכן מעבדים עם מחטים לעיצובים שונים.
Knotted lace – תחרה המסוקסת, תחרה רקומה מתיחס גם למקרמה.
תחרת קרושה – תחרה המיוצרת בשיטת קרושה באמצעות מסרגה. סוג זה כולל תחרה אירית, מבנה אננס, קרושה פילה (Filet).
תחרה סרוגה, כולל תחרת שטלנד (Shetland), כגון צעיף תחרה עדינה ביותר שניתן להעבירו דרך טבעת נישואין.
תחרה בשיטת ייצור כימית. יוצרים אריג בחוטים מיוחדים, למשל שמתמוססים במים או רגישים לחום ותופרים את האריג בחוטי רקמה היוצרים מוטיב מתמשך. לאחר מכן מסירים רקע האריג ורק הרקמה נשארת.
שמלות התחרה של תמרה
התחרה מעניקה לשמלות הכלה רכות ואווריריות. שמלות כלה מתחרה יוצרות קסם של גוונים עדינים, השתקפויות ותנועה. הן טומנות בתוכן סוד ומסתוריות יחד עם אצילות ופאר. הנה טעימה קטנה: